Smażone szalotki i olej szalotkowy

Smażone szalotki i olej szalotkowy
Oceń przepis:
50 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Szalotki pokroić w grube paski równej grubości. Na dnie woka lub małego rondelka rozgrzać olej, dodać cebulki i smażyć je na złoto na małym ogniu. Zajmie to około 8 - 10 minut. Szalotki po usmażeniu przełożyć na papier i przestudzić. Oleju nie wylewać.
Kiedy olej przestygnie przelać do go butelki, a szalotki przełożyć do słoiczka. Olej można przechowywać przez kilka miesięcy, a szalotki przez kilka tygodni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA