Ryba smażona w całości z salsą z miechunki
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Meksykańska fiesta z Peterem Kuruvitą (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- Salsa z miechunki:
- 3 miechunki
- 1 ząbek czosnku
- 1 całe czerwone jalapeño
- sól, do smaku
1 cała 500 g ryba, wypatroszona, lecz nie oskrobana
- 8 kukurydzianych tortilli, do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Włóż miechunkę, czosnek i chili do małego rondla. Zalej wodą. Doprowadź do wrzenia. Gotuj do miękkości na małym ogniu, około 8 minut. Zestaw z ognia.
Przełóż miechunkę, czosnek i chili do blendera. Zmiksuj na gładką masę. Jeśli sos jest za gęsty, dolej niewielką ilość wody z gotowania. Dopraw solą do smaku i odstaw.
Rozgrzej dużą płaską płytę i posyp solą. Połóż rybę na soli. Smaż 8-10 minut i obróć. Nie przejmuj się przypaleniami. Skórę usuniesz przed jedzeniem.
Obróć rybę na drugą stronę. Smaż kolejne 8 minut. Sprawdź, czy ryba jest usmażona. Natnij nożem w najgrubszym miejscu. Sprawdź mięso tuż przy kręgosłupie. Gotową rybę zdejmij z ognia.
Ostrożnie usuń skórę z ryby. Widelcem przełóż mięso na talerz. Usuń ości. Podawaj natychmiast z gorącymi tortillami i salsą.
					Przełóż miechunkę, czosnek i chili do blendera. Zmiksuj na gładką masę. Jeśli sos jest za gęsty, dolej niewielką ilość wody z gotowania. Dopraw solą do smaku i odstaw.
Rozgrzej dużą płaską płytę i posyp solą. Połóż rybę na soli. Smaż 8-10 minut i obróć. Nie przejmuj się przypaleniami. Skórę usuniesz przed jedzeniem.
Obróć rybę na drugą stronę. Smaż kolejne 8 minut. Sprawdź, czy ryba jest usmażona. Natnij nożem w najgrubszym miejscu. Sprawdź mięso tuż przy kręgosłupie. Gotową rybę zdejmij z ognia.
Ostrożnie usuń skórę z ryby. Widelcem przełóż mięso na talerz. Usuń ości. Podawaj natychmiast z gorącymi tortillami i salsą.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Dania z ryb
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka 
                         Andrzej Polan
 Andrzej Polan 
                         Adam Chrząstowski
 Adam Chrząstowski 
                         
                         
                         David Gaboriaud
 David Gaboriaud  
                         Ainsley Harriott
 Ainsley Harriott 
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                         
                         
                         Aaron Craze
 Aaron Craze 
                         Tomasz Deker
 Tomasz Deker 
                         
                         Dave  Myers
 Dave  Myers 
                         
                         Maryla Musidłowska
 Maryla Musidłowska 
                        