Sałatka z dyni makaronowej

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.43)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 1 nieduża dynia makaronowa
- 1 szklanka pesto
- 1 szklanka suszonych pomidorów
- posiekanych
- ¼ szklanki liści natki pietruszki
- posiekanych
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Ułóż dynię w całości na blasze i ponakłuwaj skórę nożem. Piecz przez 45 min, aż zmięknie. Odstaw dynię do ostygnięcia, przetnij na pół i wyjmij miąższ. Włóż go do dużej miski, dodaj pesto, suszone pomidory, natkę, ocet balsamiczny i oliwę. Dopraw do smaku i starannie wymieszaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W