Strata z letnimi warzywami

Strata z letnimi warzywami
Oceń przepis:
91 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Piotr Kucharski

Seria kulinarna:
Domowa piekarnia Kucharskiego (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zapiekanki
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 żółte cukinie
  • 3 kolorowe papryki
  • 8 pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • 8 jajek
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 2 kulki mozzarelli
  • 200 g fety
  • 5-6 kromek czerstwej focacci lub innego pieczywa
  • garść listków bazylii

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 170º C. Formę do zapiekania o wymiarach około 20x30 cm nasmarować oliwą z oliwek.

Warzywa pokroić w plasterki i paski. Podsmażyć na oliwie z oliwek. Pod koniec smażenia dodać pokrojony w plasterki czosnek.

Jajka wymieszać z mąką pszenną, solą i pieprzem. Dodać porwaną na kawałki mozzarellę, fetę i chleb pokrojone w kostkę. Wszystko wymieszać, dodać warzywa i bazylię. Ponownie wymieszać, i przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 1 godzinę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA