Szaszłyki z żabnicy w zalewie z ziół prowansalskich

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 400 g żabnicy
- 2 łyżki ziół prowansalskich
- 2 posiekane ząbki czosnku
- ćwierć miarki oliwy
- ćwierć miarki białego wina
- sól i pieprz
- cytryna
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Pokroić rybę w kostkę. Wymieszać zioła z czosnkiem, oliwą i winem. Wymieszać z rybą w szklanej misce i wstawić na co najmniej godzinę do lodówki, żeby mięso przeszło zalewą. Jeżeli używamy patyczków, należy je moczyć przez kilka godzin w zimnej wodzie, żeby drewno nie spłonęło na grillu.
Posolić i popieprzyć rybę. Nawlec po 3 kawałki na patyczek, rozdzielając je plasterkami cytryny. Położyć na grill. Podawać z kawałkami cytryny do wyciśnięcia.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Posolić i popieprzyć rybę. Nawlec po 3 kawałki na patyczek, rozdzielając je plasterkami cytryny. Położyć na grill. Podawać z kawałkami cytryny do wyciśnięcia.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W