Szybki wywar cebulowy Mamy Ali z serowym patentem Jagny

Szybki wywar cebulowy Mamy Ali z serowym patentem Jagny
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Jagna Niedzielska

Seria kulinarna:
Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • ½ selera
  • 6 dużych cebul
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 liście laurowe
  • 1 łyżka ziela angielskiego
  • 1 łyżka kminku
  • 1 pęczek tymianku lub np. bazylia, kolendra, koperek, natka
  • 1 szklanka ugotowanego makaronu orzo
  • 100 g masła
  • 2.5 litra wody
  • kilka skórek po twardych serach typu parmezan
  • sól
  • mielony czarny pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Marchewkę, pietruszkę oraz seler pokrój w mniejsze kawałki, posmaruj odrobiną masła, posól i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na opcję grill.

Do garnka włóż upieczone warzywa i resztę masła. Pokrój cebulę w grube półksiężyce i dodaj do garnka z resztą warzyw.

Upieczone warzywa oraz cebulę zalej 2,5 litrami wody, dodaj liście laurowe, ziele angielskie oraz skórki serowe. Całość gotuj pod przykryciem przez około 30 min.

Upraż na suchej patelni kminek.

Z gotowej zupy wyciągnij skórki serowe. Zupę podawaj z makaronem, ryżem lub kaszą oraz kminkiem i tymiankiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA