Grzanki z wieńca z jajkiem i ziołową sałatką

Grzanki z wieńca z jajkiem i ziołową sałatką
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Piotr Kucharski

Seria kulinarna:
Domowa piekarnia Kucharskiego (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 gruba kromka wieńca
  • oliwa z oliwek
  • 1 jajko
  • 1 papryczka peperoni
  • sól i pieprz
Sałatka ziołowa:
  • pietruszka, mięta, natka fenkułu, pędy groszku
  • oliwa z oliwek
  • 1 cytryna

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Listki ziół oderwać od łodyżek, wymieszać z odrobiną oliwy z oliwek, odrobiną otartej skórki i soku z cytryny, odstawić.

Oliwę z oliwek rozgrzać na patelni i usmażyć z obu stron pieczywo. Przełożyć na talerz. Na tej samej patelni na rozgrzanej oliwie podsmażyć przez chwilę posiekaną papryczkę, a następnie wbić na to jajko. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć 30-40 sekund, ułożyć na pieczywie, na jajko nałożyć sałatkę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA