Tuńczyk w boczku Emiliano
Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
 - Wolny tydzień Chucka (odc. 2)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Dania z ryb
 - Kuchnia świata:
 - Kuchnia meksykańska
 - Ilość osób:
 - 4
 
Przygotowanie:
Składniki:200 g boczku
500 g świeżego tuńczyka w kawałkach
1 filiżanka sosu barbecue
½ filiżanki soku pomarańczowego
sól i pieprz
Przygotowanie:
Owijamy kawałki tuńczyka plastrami boczku i zabezpieczamy wykałaczkami. Smażymy na patelni lub w woku na średnim ogniu, aż boczek stanie się chrupiący. Zdejmujemy z patelni i usuwamy nadmiar tłuszczu. Dodajemy sos barbecue i sok pomarańczowy. Znów przekładamy na patelnię tuńczyka w boczku i gotujemy jeszcze 5 minut, aż sos zgęstnieje. Podajemy na ciepło.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Dania z ryb
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W