Zupa z glonami i wołowiną

Zupa z glonami i wołowiną
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia japońska

Składniki:

  • 200 g wołowiny na 1 l wody
  • olej
  • suszone glony miyoki
  • 5 ząbków czosnku
  • sos sojowy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Podgrzać odrobinę oleju w garnku z grubym dnem. Usmażyć pokrojoną w kostkę wołowinę. W międzyczasie moczyć suszone pokruszone na drobne kawałki glony (miyok) we wrzątku. Jak wołowina lekko się podsmaży, wycisnąć wodę z glonów i je dodać. Smażyć 3 minuty, a następnie zalać wrzątkiem. Dodać pokrojony w plastry czosnek i sos sojowy do smaku. Gotować na
małym ogniu, aż wołowina odpowiednio zmięknie. Zupa wyjątkowo smaczna z makaronem lub ryżem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA