Angielska pieczeń wołowa

Angielska pieczeń wołowa
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska

Składniki:

  • 2,5 kg żeberek
  • 2 łyżki stołowe soli
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • ½ filiżanki posiekanego tymianku
  • ½ filiżanki posiekanego rozmarynu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Natrzeć mięso solą i pieprzem. Wetrzeć zioła. Rozgrzać piekarnik do 200°C. Wstawić mięso do piekarnika na kwadrans. Zmniejszyć temperaturę do 170°C. Piec kolejną godzinę i kwadrans, jeśli chcemy mieć średnio wypieczone mięso. Wyjąć z piekarnika i zostawić na pół godziny. Pokroić i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA