Azjatycka sałatka makaronowa
Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
 - Domowy kucharz (odc.49)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Makarony, kluski, Sałatki, sałaty i surówki
 - Kuchnia świata:
 - Kuchnia chińska
 
Przygotowanie:
Skladniki1 opakowanie makaronu ryżowego, namoczonego we wrzątku do miękkości i odsączonego
otarta skórka i sok z 2 limonek
¼ szklanki masła z orzechów ziemnych
¼ szklanki dżemu
1 łyżka sosu sojowego
odrobina sosu chili
2 łyżki oliwy
3 dymki, pokrojone
1 szklanka liści kolendry
1 marchewka, obrana i starta na tarce o grubych oczkach
1 szklanka orzechów ziemnych
Przygotowanie
Przygotuj dressing: wymieszaj trzepaczką sok i skórkę z limonek, masło orzechowe, dżem, sos sojowy, sos chili oraz oliwę na gładką emulsję. Włóż o miski makaron ryżowy, dymkę, kolendrę i tartą marchewkę. Zalej dressingiem, starannie wymieszaj i posyp orzechami.
© Michael Smith
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia chińska
Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W