Wegetariańska kaczka z jabłkami

Wegańska kaczka z jabłkami
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 puszka duszonego tofu /Braised Tofu/
  • 3 jabłka
  • 2 łyżki majeranku
  • 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na oleju smażymy rozdrobnione duszone tofu z puszki przez kilka minut. Dolewamy sos sojowy i mieszamy. Po ok. 2 minutach dodajemy pokrojone w kostkę jabłka, majeranek, pieprz i sól. Smażymy, od czasu do czasu mieszając, aż jabłka skruszeją.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA