Bagietka z kurkowo-pomidorowym farszem, serem i salsą

Bagietka z kurkowo-pomidorowym farszem, serem i salsą
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rozgryza Polskę 2 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania z grzybów
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 bagietka
  • oliwa do polania bagietki
  • 1 dojrzały pomidor do wtarcia
300 g kurek świeżych malutkich
  • 2 cebulki szalotki
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka gałązek pomidorków koktajlowych (pieczone na gałązce )
  • kilka filecików anchois
  • garść czarnych oliwek
  • oliwa do smażenia
  • 1 papryczka chili
  • kawałek ostrego owczego sera
Salsa:
  • świeża mięta
  • sok z dwóch limonek
  • oliwa
  • orzechy ziemne
  • szczypta kolendry
  • rozgnieciony ząbek czosnku

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Szalotkę posiekaj. Pomidorki koktajlowe skrop oliwą i piecz w wysokiej temperaturze aż puszczą sok i się przyrumienią. Kurki umyj i wrzuć na rozgrzaną oliwę razem z szalotką, czosnkiem, oliwkami i poidorkami. Na koniec dodaj anchois. Dopraw papryczką chili i solą.

Przygotuj salsę. Wszystkie składniki drobno posiekaj i wymieszaj przyprawiając oliwą i solą.

Bagietkę przetnij wzdłuż na pół, posmaruj oliwą i natrzyj połówką pomidora. Podpiecz. Nałóż grzyby i zapiecz przez chwilę z kozim serem. Podawaj z salsą.

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA