Ciastko czekoladowe

Ciastko czekoladowe
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.70

Składniki:

  • 600 g ciemnej czekolady
  • 250 g masła
  • 6 jajek
  • 400 g cukru
  • 200 g mąki tortowej
  • łyżka ekstraktu waniliowego
  • 60 ml mocnej kawy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wyłóż formę do pieczenia papierem. Rozpuść w misce czekoladę i masło nad garnkiem gotującej się wody. Następnie odstaw, żeby wystygły. Ubij jajka z cukrem na kremową masę. Dodaj czekoladowo maślaną miksturę oraz mąkę. Wymieszaj wszystko delikatnie, ale dokładnie. Wlej ekstrakt waniliowy i kawę. Przełóż ciasto do formy i piecz przez 20-30 minut. Środek powinien pozostać miękki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA