Clafoutis z brzoskwiniami

Clafoutis z brzoskwiniami
Oceń przepis:
ocen Średnia ocena: 0

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
James Martin: francuska przygoda (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 50 g mąki pszennej
  • 100 ml tłustej śmietanki
  • 2 jajka, ubite
  • 3 brzoskwinie, wypestkowane, przekrojone na 4 części, ze skórą
  • kawałek masła
  • 200 ml bitej śmietany
  • 1 łyżka pasty z ziaren wanilii
  • cukier puder do podania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:


  1. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.

  2. Kwadratowe naczynie żaroodporne wysmarować masłem.

  3. Jajka ubijać ze śmietanką i mąką, aż znikną wszystkie grudki. Wlać do naczynia. Na wierzchu ułożyć kawałki brzoskwini.

  4. Piec przez 15-18 minut.

  5. Bitą śmietanę wymieszać z wanilią. Clafoutis podawać ze śmietaną posypane cukrem pudrem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA