Clafoutis z brzoskwiniami
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
James Martin
- Seria kulinarna:
- James Martin: francuska przygoda (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 50 g mąki pszennej
- 100 ml tłustej śmietanki
- 2 jajka, ubite
- 3 brzoskwinie, wypestkowane, przekrojone na 4 części, ze skórą
- kawałek masła
- 200 ml bitej śmietany
- 1 łyżka pasty z ziaren wanilii
- cukier puder do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
- Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
- Kwadratowe naczynie żaroodporne wysmarować masłem.
- Jajka ubijać ze śmietanką i mąką, aż znikną wszystkie grudki. Wlać do naczynia. Na wierzchu ułożyć kawałki brzoskwini.
- Piec przez 15-18 minut.
- Bitą śmietanę wymieszać z wanilią. Clafoutis podawać ze śmietaną posypane cukrem pudrem.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Desery
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Gieno Mientkiewicz
 Gieno Mientkiewicz 
  
                     
                         
                         Bożena Sikoń
 Bożena Sikoń 
                         Adam Chrząstowski
 Adam Chrząstowski 
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                         
                         
                         Laura Calder
 Laura Calder 
                         Jacek Sikora
 Jacek Sikora 
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka 
                         
                        