Dressing pomidorowo cytrynowy
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 1 dojrzały spory pomidor
- sok i skórka starta z 1 cytryny
- ½ szklanki dobrej oliwy z oliwek extra virgin
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Wymieszaj wszystkie składniki, aż otrzymasz gładki, gęsty płyn. Można to zrobić ręcznym blenderem, w stojącym blenderze, lub nawet w misce tradycyjną trzepaczką. Ja najbardziej lubię ręczny blender. Najłatwiej się go myje. Przecedź przez jak najdrobniejsze sitko, dzięki temu pozbędziesz się pestek i kawałków skór z pomidorów. Ale jeżeli nie masz sitka i tak dressing będzie pyszny.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka 
                         
                         
                         
                         Maryla Musidłowska
 Maryla Musidłowska 
                         
                         
                         
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                         
                         
                         
                         Matteo Brunetti
 Matteo Brunetti 
                         
                         Marta Dymek
 Marta Dymek 
                         
                         
                        