Gorący Garnek z Lancashire

Gorący Garnek z Lancashire
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Duś warzywa na maśle aż zmiękną. Zdejmij je z patelni i wrzuć na nią jagnięcinę. Smaż mięso przez około 5 minut. W tym czasie podgrzej bulion. Wrzuć wszystkie składniki potrawy do jednego naczynia, wymieszaj mięso i warzywa i przypraw je tymiankiem. Zalej wszystko bulionem. Przykryj warstwą pokrojonych w cienkie plasterki ziemniaków, ugnieć i połóż jeszcze jedną warstwę ziemniaków. Dopraw do smaku i piecz w 160 stopniach przez 90 minut aż jagnięcina zrobi się miękka, a ziemniaki złote i chrupiące.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA