Grillowany tuńczyk i karaibska salsa

Grillowany tuńczyk i karaibska salsa
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Dania z grilla
Kuchnia świata:
Kuchnia karaibska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • Składniki tuńczyka:
  • 4 grube porcje tuńczyka, o wadze 170-230g
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa
  • Składniki salsy:
  • 1 czerwona papryka bez nasion, pokrojona w drobną kostkę
  • 1 mango bez skóry i pestki, pokrojone w drobną kostkę
  • 4 dymki, drobno posiekane
  • 1 pęczek kolendry, posiekany
  • sok i skórka z 1 limonki
  • 25 g prażonych wiórków kokosowych
  • 2 łyżki oliwy
  • sól do smaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj starannie wszystkie składniki salsy. Maksymalnie rozgrzej grill. Dopraw porcje ryby solą i pieprzem. Wetrzyj oliwę. Grilluj po parę minut po obu stronach. Najsmaczniejsze są, gdy wnętrze pozostanie chłodne i czerwone.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA