Jajka faszerowane

Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- 365 obiadów Mariety Mareckiej 5 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Potrawy wielkanocne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 4 jaja
- 5 pieczarek
- masło
- sól
- pieprz
- 1-2 łyżki majonezu
- natka pietruszki
- szczypiorek
- bułka tarta
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Pieczarki kroimy w bardzo drobną kostkę i przesmażamy na maśle. Jak odparuje z nich woda i zaczną się rumienić, doprawiamy je solą i pieprzem.
Jaja gotujemy na twardo, jeszcze w skorupkach przekrajamy ja na pół ostrym nożem. Delikatnie wyciągamy ze skorupek i drobno kroimy.
Łączymy pieczarki z jajami, dodajemy drobno pokrojony szczypiorek i nać pietruszki, całość lekko doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i mieszamy.
Mieszanką wypełniamy skorupki, panierujemy w bułce tartej i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Przed podaniem możemy je podgrzać w piekarniku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W