Kozi twaróg

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 3
Składniki:
- 3 litry mleka koziego
- 150 ml octu z cydru
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Wlej mleko do miski umieszczonej nad garnkiem z wrzątkiem. Gdy rozgrzeje się do 90°C, wlej ocet. Ostrożnie mieszaj, żeby oddzielić twaróg od serwatki. Wyłącz płomień, pozostaw na 2 minuty. Przelej na sito. Poczekaj, aż cała serwatka obcieknie. Twaróg jest gotowy. Można go wymieszać z posiekanymi ziołami. Stosować do zrobienia sernika albo faszerowania canelloni.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W