Podsmażane szparagi

Podsmażane szparagi
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 2 pęczki szparagów
  • 500 g każdy
  • oliwa
  • gruboziarnista sól morska
  • świeżo zmielony pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Odetnij twarde końce szparagów i wyrzuć je. W rondlu podgrzej kilka łyżek oliwy. Kiedy będzie już gorąca, włóż partiami szparagi do rondla. Podsmaż je, od czasu do czasu przewracając na drugą stronę szczypcami. Powinny być złociste i miękkie, ale nie zbyt delikatne. Smażenie powinno trwać około 5 min, w zależności od grubości szparagów. Dopraw szparagi solą i pieprzem. Ułóż na półmisku i podaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA