Pstrąg pieczony w skorupce z morskiej soli

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Pieprz, chilli, sól (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Składniki:
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Do środka świeżego pstrąga wkładamy rozgnieciony uprzednio ząbek czosnku i gałązki estragonu. Następnie rozbijamy i roztrzepujemy dwa jajka i dodajemy mąkę tak żeby otrzymać średniej konsystencji ciasto. Przygotowaną uprzednio rybę obtaczamy w mące, a następnie dokładnie w cieście. Ciasto powinno dokładnie pokryć całą rybę. Następnie kładziemy rybę na talerzu z grubą morską solą i przekładamy tak żeby ziarenka soli przykleiły się do ciasta tworząc jednolitą panierkę.
Tak przygotowanego pstrąga wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C.
Pieczemy 10 minut. Przed podaniem rozcinamy solną panierkę i wyjmujemy ości.
Pstrąga podajemy z cytryną i gałązką świeżego estragonu.
Tak przygotowanego pstrąga wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C.
Pieczemy 10 minut. Przed podaniem rozcinamy solną panierkę i wyjmujemy ości.
Pstrąga podajemy z cytryną i gałązką świeżego estragonu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Potrawy na Boże Narodzenie
Potrawy wigilijne
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W