Rosół pomarańczowo-imbirowy z makaronem soba

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.74)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia japońska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 małe opakowanie makaronu soba
- 2 szklanki soku pomarańczowego
- 2 szklanki bulionu z kurczaka
- pięciocentymetrowy kawałek imbiru
- zamrożony
- 1 łyżka sosou sojowego
- 1 szklanka dymki pokrojonej w plasterki
- 2 szklanki posiekanej młodej kapusty chińskiej Bok Choy
- 1 szklanka kiełków fasoli
- 1 starta marchew
- 1 łyżka ziaren sezamu
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
W dużym garnku, w osolonej wodzie ugotować makaron soba (ok. 3-5 minut). Odcedzić i opłukać. Zagotować sok pomarańczowy z bulionem. Wetrzeć zamrożony imbir (zostawić trochę do dekoracji), dodać sos sojowy, dymkę, kapustę Bok Choy, kiełki i marchew. Gotować mieszając, aż kapusta zmięknie. Włożyć porcje makaronu soba do miseczek na zupę. Zalać rosołem, udekorować ziarnem sezamu i tartym imbirem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W