Rosół pomarańczowo-imbirowy z makaronem soba

Rosół pomarańczowo-imbirowy z makaronem soba
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.74)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia japońska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

W dużym garnku, w osolonej wodzie ugotować makaron soba (ok. 3-5 minut). Odcedzić i opłukać. Zagotować sok pomarańczowy z bulionem. Wetrzeć zamrożony imbir (zostawić trochę do dekoracji), dodać sos sojowy, dymkę, kapustę Bok Choy, kiełki i marchew. Gotować mieszając, aż kapusta zmięknie. Włożyć porcje makaronu soba do miseczek na zupę. Zalać rosołem, udekorować ziarnem sezamu i tartym imbirem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA