Sałatka z kapusty

Sałatka z kapusty
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Minimalista (odc.39)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W durszlaku wymieszać kapustę i marchew, dodać co najmniej 1 łyżkę stołową gruboziarnistej soli, wymieszać (wystarczająco żeby kapusta puściła sok po 10-15 minutach. Jeśli tak się nie dzieje, dodać więcej soli). Odstawić na 1-2 godziny, dwukrotnie wyciskając z kapusty sok (rękami). Spróbować, jeśli kapusta jest za słona, opłukać pod wodą i osuszyć. Wymieszać z oliwą, octem lub sokiem z cytryny i pieprzem. Dosolić do smaku. Podawać przybraną natką pietruszki lub wedle uznania.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA