Czerwona kapusta z malinami

Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
Składniki:
- 1/4 czerwonej kapusty
- 1 ząbek czosnku
- tarty korzeń imbiru
- 4 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
- kieliszek czerwonego wina
- ocet winny malinowy
- 3 łyżki miodu
- garść mrożonych malin
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Kapustę pokroić w cienkie strużki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić kapustę, posolić i smażyć chwilę, aż zacznie wilgotnieć. Dodać utarty korzeń imbiru i wyciśnięty czosnek, zamieszać. Zalać czerwonym winem i dusić, aż kapusta zmięknie, a wino wyparuje. Skropić octem winnym i dobrze wymieszać. Posłodzić obficie miodem i dodać mrożone maliny. Dusić i mieszać, aż maliny się rozpadną i nadadzą smak kapuście.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W