Gazpacho z melona i sałatka z ogórka

Gazpacho z melona i sałatka z ogórka
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska
Ilość osób:
4

Składniki:

Składniki gazpacho:

  • 1 duży, dojrzały melon miodowy, bez skórki i nasion, pokrojony
  • 2 kromki czerstwego chleba, pokrojone w kostkę
  • 120 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 60 ml octu z sherry
  • 85 g prażonych migdałów
  • sól do smaku
Składniki sałatki:
  • 1 ogórek-wąż, pokrojony w 1cm kostkę
  • 2 starte marchewki
  • 4 dymki, pokrojone w cienkie plasterki
  • sok i skórka z 1 cytryny
  • 1 łyżka tartego imbiru
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka oliwy
  • sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wrzuć kawałki melona do miksera i zmiksuj. Dodaj chleb, oliwę, ocet, migdały i sól. Zmiksuj na gładką zupę. Wrzuć do miski wszystkie składniki sałatki i wymieszaj. Nalej zupę do miseczek, na środek nałóż łyżkę sałatki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA