Hinduski ser paneer

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 2 l pełnotłustego mleka
- 1 łyżeczka soli
- 60 ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Doprowadź do wrzenie mleko z solą. Gdy tylko się zagotuje, zdejmij z ognia, wlej sok z cytryny. Odstaw na ok. 15 minut. Durszlak wyłóż kilkakrotnie złożoną ściereczką z tetry, wlej płyn. Zwiąż i powieś nad miską, żeby przez kilka godzin obciekał. Rozwiń supeł, ale, ale pozostaw serze w ściereczce. Połóż na ser talerzu, przykryj drugim. Wstaw do lodówki i dociśnij słoikiem lub innym ciężarkiem. Zostaw na kilka godzin lub całą noc. Zdejmij ciężarek i talerz, rozwiń ser. Zajadaj paneer domowej roboty!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W