Kurczak z rożna

Kurczak z rożna
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Natrzyj kurczaka mieszanką przypraw, zwiąż go białym sznurkiem przeznaczonym do celów spożywczych, nadziej na rożen i piecz nad grillem albo w piekarniku nastawionym na 160 stopni C przez ok. 90 min, aż mięso będzie miękkie, soczyste i będzie odchodzić od kości. Odłóż kurczaka na 15 minut przed pokrojeniem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA