Szybki gulasz z indyka, ogórków i pomidorów w jogurcie z chili i orzechami
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 4 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z indyka
Składniki:
- Gulasz:
- 500 g piersi z indyka
- sól
- łyżeczka kminu rzymskiego
- pieprz
- papryczka chilli
- 2 łyżki sosu sojowego
- Sos:
- 4 czarne pomidory
- 4 ogórki
- 4 ząbki czosnku
- sól
- łyżka skórki z pomarańczy
- orzechy
- 3 łyżki gęstego jogurtu
- kolendra
- Sałata:
- garść sałaty strzępiastej
- garść sałaty radicchio
- garść rukoli
- kilka pomidorków cherry
- oliwa
- 2 łyżki octu sherry
- 2 łyżki miodu
- ciabatta
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso pokrój na kawałki, dopraw solą i pieprzem. Dodaj papryczkę chilli, kmin rzymski, sos sojowy. Wszystkie składniki wymieszaj. Pomidory i ogórki pokrój na duże kawałki. Przygotuj obrane ząbki czosnku i skórkę z pomarańczy. Orzechy podsmaż na woku i zdejmij. Na tym samym woku na gorącym oleju przesmaż przez chwilę mięso, potem przełóż je do miski. Następnie przesmaż czosnek, ogórki, pomidory, skórkę z pomarańczy. Składniki smaż do 2 minut. Dopraw solą. Dodaj jogurt, orzechy, mięso i posiekaną kolendre. Gulasz gotowy.
Idealnym dodatkiem do gulaszu będzie sałata. W misce wymieszaj wszystkie rodzaje sałat. Dodaj pomidorki cherry. Całość polej dresingiem z oliwy, octu i miodu. Ciabattę porwij na średnie kawałki i grilluj na patelni. Smacznego!
Idealnym dodatkiem do gulaszu będzie sałata. W misce wymieszaj wszystkie rodzaje sałat. Dodaj pomidorki cherry. Całość polej dresingiem z oliwy, octu i miodu. Ciabattę porwij na średnie kawałki i grilluj na patelni. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z indyka
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W