Linguini z krabem i kawiorem

Linguini z krabem i kawiorem
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 46)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski, Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Makaron:

  • 500 g mąki
  • 6 jajek
  • szczypta szafranu
  • łyżka oliwy
  • łyżeczka soli

Sos:

  • 500 g mięsa z kraba
  • 3 posiekane szalotki
  • rozgnieciony ząbek czosnku
  • filiżanka białego wina
  • 600 ml śmietany
  • pęczek szczypiorku
  • ćwierć filiżanki natki pietruszki
  • 100 g masła
  • 50 g kawioru ze śledzi
  • 50 g kawioru z łososia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Do przesianej mąki stopniowo wlewać jajka roztrzepane z szafranem, oliwą i solą. Zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć na pół godziny. Następnie przygotować makaron za pomocą maszynki.
Na maśle podsmażyć szalotki i czosnek. Wlać białe wino. Gotować, aż płyn odparuje do połowy. Dodać pozostałe składniki. Zagotować i dołożyć ugotowany makaron. Podawać z kawiorem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA