Linguini z krabem i kawiorem

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 46)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski, Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
Makaron:
- 500 g mąki
- 6 jajek
- szczypta szafranu
- łyżka oliwy
- łyżeczka soli
Sos:
- 500 g mięsa z kraba
- 3 posiekane szalotki
- rozgnieciony ząbek czosnku
- filiżanka białego wina
- 600 ml śmietany
- pęczek szczypiorku
- ćwierć filiżanki natki pietruszki
- 100 g masła
- 50 g kawioru ze śledzi
- 50 g kawioru z łososia
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Do przesianej mąki stopniowo wlewać jajka roztrzepane z szafranem, oliwą i solą. Zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć na pół godziny. Następnie przygotować makaron za pomocą maszynki.
Na maśle podsmażyć szalotki i czosnek. Wlać białe wino. Gotować, aż płyn odparuje do połowy. Dodać pozostałe składniki. Zagotować i dołożyć ugotowany makaron. Podawać z kawiorem.
Na maśle podsmażyć szalotki i czosnek. Wlać białe wino. Gotować, aż płyn odparuje do połowy. Dodać pozostałe składniki. Zagotować i dołożyć ugotowany makaron. Podawać z kawiorem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W