Loubia
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.22)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia marokańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Przyprawy rozetrzeć w moździerzu. Mieszankę można przechowywać przez kilka miesięcy.
Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie. Dodać przyprawy. Smażyć, aż cebula będzie miękka. Dodać fasolkę, pomidory i koncentrat. Wlać tyle wody, żeby fasolka była przykryta. Osolić. Gotować, aż fasola będzie miękka. Skropić oliwą. Podawać w temperaturze pokojowej.

Opracowano na podstawie programu „Żołądek czy rozsądek 2”

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA