Paj z kurczakiem

Oceń przepis:
Przygotował:
Nigel Slater
- Seria kulinarna:
- Smak mojego życia (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 średnia zielona papryka
- pokrojona na plastry
- 50 g małych pieczarek
- 10 g masła
- 400 g gotowanego mięsa kurczaka
- pokrojonego
- 225 g ciasta francuskiego (może być gotowe)
- 1 wiejskie jajko
- rozkłócone
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 220 o C. Zblanszuj paprykę, gotując ją 2-3 minuty w posolonym wrzątku, osącz, zahartuj zimną wodą i osusz. Oczyść pieczarki i pokrój na ćwiartki. Usmaż je na odrobinie masła w 2-3 minuty i odstaw na bok.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W