Pappardelle z duszoną wołowiną i grzybami

Pappardelle z duszoną wołowiną i grzybami
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Paul Merret

Seria kulinarna:
Ekonomia gastronomii (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy
  • 250 ml gorącego bulionu wołowego
  • 400 g duszonej wołowiny
  • 300 g mieszanych grzybów (boczniaków
  • pieczarek i shitake)
  • umytych i z grubsza pokrojonych
  • sól i świeżo mielony czarny pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Rozgrzej oliwę w dużym rondlu na dużym ogniu. Dodaj grzyby i smaż mieszając przez 3-5 min. Dodaj mięso, zalej bulionem i duś 10 min, aż mięso zacznie się rozpadać. Wymieszaj w misce składniki salsy. Do rondla z mięsem i grzybami wrzuć ugotowany makaron, masło i połowę startego parmezanu i wszystko starannie wymieszaj. Rozłóż zawartość rondla do 4 misek, nałóż na wierzch porcje salsy i posyp resztą tartego parmezanu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA