Pilaw z komosy ryżowej i pesto z mięty, sera koziego i migdałów

Pilaw z komosy ryżowej i pesto z mięty, sera koziego i migdałów
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 200 g komosy ryżowej, opłukanej w zimnej wodzie
  • 480 ml wody
  • sól i pieprz
  • 2 duże pęczki świeżych liści mięty posiekanych
  • 85 g całych migdałów
  • 40 g koziego sera
  • 60 ml oliwy
  • sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wsyp komosę ryżową do rondelka i praż na średnim do silnego ognia. Mieszaj często, aż zacznie pękać i zmieniać kolor. Gdy cała równo się upraży, wlej wodę i doprowadź do wrzenia. Dodaj sól i pieprz. Zmniejsz płomień i przykryj. Duś, aż wchłonie całą wodę, przez ok. 15 minut.
W tym czasie zmiksuj liście mięty, migdały, kozi ser, oliwę i sól w mikserze na gładką masę. Podawaj z komosą ryżową.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA