Mule w białym winie

Mule w białym winie
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 4 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza, Dania na walentynki
Kuchnia świata:
Kuchnia bałkańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na dużej i głębokiej patelni, na 3 łyżkach oliwy podsmaż marchewkę, seler, czosnek oraz cebulę. Po upływie około 3 minut dodaj pomidory i duś do momentu, aż zaczną się rozpadać.
Następnie wlej białe wino i doprowadź całość do wrzenia. Na sam koniec dodaj mule, przykryj patelnię pokrywką i gotuj 3 minuty.
W międzyczasie posiekaj bardzo drobno natkę pietruszki i zerwij kilka liści selera naciowego do dekoracji.
Wstrząśnij energicznie patelnią tak, aby smaki dobrze się wymieszały.
Zdejmij pokrywkę i sprawdź, czy wszystkie mule są otwarte. Zamknięte mule wyrzuć.
Dodaj natkę pietruszki oraz listki selera naciowego.
Podawaj od razu ze świeżą, chrupiącą bagietką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA