Tiramisu z gruszkami i cantuccini podane w szklaneczkach

Tiramisu z gruszkami i cantuccini podane w szklaneczkach
Oceń przepis:
52 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Dania na walentynki
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ubij żółtka z cukrem na kogel mogel. Dodaj mascarpone i wymieszaj. Odstaw masę do lodówki na minimum 2-3 godziny.
Podsmażaj gruszki na maśle kilka minut z obu stron, dodaj miód i skarmelizuj.
Każde ciasteczko cantuccini nasącz, zanurzając w kawie.
W szklaneczce układaj warstwowo cantuccini i przełóż masą z mascarpone. Na wierzchu połóż gruszki i posyp startą skórką z limonki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA