Quesadilla z serem pleśniowym

Quesadilla z serem pleśniowym
Oceń przepis:
44 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

  • 2 pszenne tortille
  • 40-60 g wędzonego kurczaka
  • 30-40 g sera pleśniowego
  • 30-40 g tartego żółtego sera (np gouda)
  • 5 papryczek jalapeno

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Na rozgrzaną patelnię teflonową (bez tłuszczu) położyć tortillę pszenną, na nią kawałki wędzonego kurczaka, rozdrobniony ser pleśniowy, tarty ser żółty i papryczki jalapeno. Przykryć drugą tortillą. Po kilku minutach przewrócić quesadillę. Podawać z salsą, guacamole i śmietaną.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA