Sałatka z jagnięciną

Sałatka z jagnięciną
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.80

Składniki:

  • półtorej filiżanki kuskusu
  • ćwierć filiżanki sułtanek
  • ćwierć filiżanki prażonych pinioli
  • skórka i miąższ z jednej pomarańczy
  • ziarna z jednej kolby kukurydzy ugotowanej na parze
  • pół główki ugotowanego na parze brokułu
  • ćwierć filiżanki ugotowanego słodkiego ziemniaka
  • posiekana czerwona cebula
  • pół filiżanki jogurtu naturalnego
  • pęczek mięty
  • 300 g polędwicy jagnięcej pokrojonej w paski
  • oliwa
  • woda
  • łyżeczka sumaku
  • pół filiżanki natki pietruszki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kuskus ugotować w tradycyjny sposób. Wymieszać z warzywami, sułtankami i piniolami. Dodać sumak. Przygotować sos z jogurtu, skórki i miąższu pomarańczy oraz mięty. Jagnięcinę usmażyć na oliwie przez 4 minuty z każdej strony i dołożyć do sałatki. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA