Spaghetti z chili, czosnkiem i pietruszką

Spaghetti z chili, czosnkiem i pietruszką
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Spaghetti gotujemy w dużej ilości osolonego wrzątku. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy chili i czosnek. Smażymy przez 2 minuty, dolewamy wino. Dorzucamy ugotowane, odcedzone spaghetti. Mieszamy i posypujemy natką pietruszki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy rozdrobnionymi grzankami z chleba.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA