Pyzy z jagnięciną z orzeźwiającym sosem

Pyzy z jagnięciną z orzeźwiającym sosem
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rozgryza Polskę (odc. 4)
Rodzaj dania:
Makarony, kluski, Dania z wołowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Połowę ziemniaków ugotuj, a drugą przeciśnij przez sokowirówkę lub zetrzyj na tarce. Odzyskaj krochmal z płynu po tarciu.  Ugotowane ziemniaki dobrze utłucz.

Zajmij się nadzieniem. Mięso dopraw startym czosnkiem i przyprawami. Dodaj świeże, posiekane zioła.

Ziemniaki dokładnie wymieszaj z krochmalem i posiekanymi ziołami. Z ziemniaczanego ciasta uformuj niewielki placek i na środek nałóż farsz. Zlep brzegi i uformuj pyzę, a po niej kolejne, do wyczerpania ciasta. Pyzy gotuj we wrzątku ok 10 - 12 minut od wypłynięcia. Podawaj ze zsiadłym mlekiem z kuminem , solą i miętą, posypane owocami granatu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA