Warzywa na parze z masłem koperkowo-pietruszkowym i masłem kminkowym

Warzywa na parze z masłem pietruszkowym
Oceń przepis:
60 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU (odc.12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 2 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 3 różyczki kalafiora
  • 3 różyczki brokułu

Masło koperkowo-pietruszkowe

  • 1/3 kostki masła
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 1/2 pęczka koperku
  • szczypta soli

Masło kminkowe

  • 1/3 kostki masła
  • 4 łyżki oleju lnianego
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1/4 łyżeczki curry
  • szczypta soli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do garnka wkładamy sitko do gotowania na parze, nalewamy ok. 1 cm wody i wrzucamy umytą marchewkę i ziemniaki obrane ze skórki i pokrojone na kawałki, a także różyczki kalafiora i brokułu. Gotujemy ok. 15 minut pod przykryciem. Podajemy z masłem smakowym.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA