Ziemniaki z pietruszką

Ziemniaki z pietruszką
Oceń przepis:
70 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • kilogram nieobranych ziemniaków średniej wielkości
  • sól i pieprz
  • 3 łyżki masła
  • 2 garści posiekanej pietruszki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotować wodę w dużym garnku. Posolić ją i wrzucić ziemniaki. Gotować do miękkości. Odcedzić i obrać. Wymieszać z masłem i pietruszką.

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA