Zrazy z jelenia (ewentualnie z sarny) z sosem razowym i kaszą gryczaną zasmażaną na maśle

Zrazy z jelenia z sosem razowym zobacz Zrazy z jelenia z sosem razowym 2018-06-19 12:26:26
Zrazy z jelenia z sosem razowym
Oceń przepis:
151 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak w sezonie 3 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Karczek pokrój w cienkie plastry i rozklep praktycznie na przeźroczyste (rozklepuj przez folię spożywczą). Cebulę przesmaż na suchej patelni, po czym wymieszaj z musztardą i namoczoną bułką tartą. Na każdy kawałek mięsa połóż kawałek słoniny i posmaruj farszem. Zwiń boki do środka, a potem jak naleśnika, obtocz w mące i przesmaż na maśle i smalcu. Usmażone zrazy układaj w rondlu piętrami. Do rondla dorzuć cebulę, rozmaryn i zalej bulionem oraz winem, na końcu dodaj worcester. Duś około 1,5 h. Kaszę ugotuj, po czym przesmaż na maśle z natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA