Zupa chlebowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Domowa piekarnia Kucharskiego (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 100 g boczku
- 2-3 cebule
- 3-5 ząbków czosnku
- 1 piwo jasne (u nas pszeniczne)
- 500-800 ml bulionu (u nas warzywny z grzybami)
- kilka kromek pieczywa (najlepiej żytni na zakwasie)
- sól i pieprz do smaku
- garść natki pietruszki
- świeży tymianek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać posiekaną cebulę i czosnek. Przesmażyć, aż cebula się skarmelizuje.Zalać piwem oraz bulionem i zagotować. Dodać pokruszony, porwany chleb.
Gotować, aż chleb się częściowo rozpadnie i zagęści zupę. Doprawić solą i pieprzem oraz świeżym tymiankiem. Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W