Babeczki z czekoladową lawą

Babeczki z czekoladową lawą
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.00

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem.
Do drugiej miski wbijamy jaja i ubijamy je mikserem. Jak tylko się rozkłócą, dosypujemy cukier i wlewamy wanilię i miksujemy, aż trochę się napuszą.
Wlewamy do nich przestudzoną czekoladę, chwilę miksujemy, dosypujemy mąkę i sól.
Formę do muffinek lub ramekiny spryskujemy olejem lub smarujemy masłem. Następnie oprószamy kakao. Wlewamy do ok. ¾ wysokości i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 8-10 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA