Biały omlet z zielonymi szparagami i serem bursztyn

Oceń przepis:
Przygotował:
Gieno Mientkiewicz
- Seria kulinarna:
- Przez dziurkę od sera 2 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- 3 białka
- 1 łyżeczka mąki
- 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
- masło do smażenia
- sól
- ½ pęczka zielonych szparagów
- 1 plaster sera bursztyn
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Szparagi zblanszować na półtwardo. Białka ubić z odrobiną soli, dodać mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Całość delikatnie wymieszać i wlać na rozgrzaną patelnię ze stopionym masłem.
Omlet przewrócić, ułożyć na nim szparagi, położyć ser, zawinąć w otwartą kopertę, przykryć pokrywką i dosmażyć.
Omlet przewrócić, ułożyć na nim szparagi, położyć ser, zawinąć w otwartą kopertę, przykryć pokrywką i dosmażyć.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W