Królik z cydrem, musztardą i tymiankiem

Królik z cydrem, musztardą i tymiankiem
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 2 króliki
  • podzielone na 6 kawałków
  • 3 łyżki mąki wymieszanej z solą i pieprzem
  • 4 cebule
  • 12 ząbków czosnku
  • 50 g masła
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • posiekany tymianek
  • 1,2 l cydru
  • 2 łyżki musztardy dijon lub pełnoziarnistej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obtocz królika w mące i przyrumień na oliwie z oliwek i maśle. Dodaj posiekaną cebulę, czosnek, jabłka i tymianek i duś przez 10 minut. Następnie dodaj dużą łyżkę musztardy francuskiej oraz wlej cydr. Przykryj wszystko pokrywką lub folią aluminiową i zostaw na ogniu lub w piekarniku na około półtorej godziny. Podawaj z zieloną sałatą i szklanką cydru.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA