Labraks faszerowany chutneyem

Labraks faszerowany chutneyem
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
3

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Zmiksować wszystkie składniki chutneyu oprócz gorczycy i pieprzu. Na patelni rozgrzać olej. Dodać gorczycę. Kiedy zacznie strzelać, zdjąć z ognia i dodać do chutneyu. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Nafaszerować rybę chutneyem. Resztę wymieszać z łyżką oleju. Posmarować rybę mieszanką i odstawić na 20-30 minut. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec 15-20 minut, aż ryba będzie dobra.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA