Labraks faszerowany chutneyem

Oceń przepis:
Przygotował:
Anjum Anand
- Seria kulinarna:
- Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
- Ilość osób:
- 3
Składniki:
- 2 labraksy (okonie morskie) po 500 g każdy
- usunięte kręgosłupy i większe ości
- mięso ponacinane co 0,5 cm
- olej roślinny do smażenia + jedna łyżka
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Zmiksować wszystkie składniki chutneyu oprócz gorczycy i pieprzu. Na patelni rozgrzać olej. Dodać gorczycę. Kiedy zacznie strzelać, zdjąć z ognia i dodać do chutneyu. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Nafaszerować rybę chutneyem. Resztę wymieszać z łyżką oleju. Posmarować rybę mieszanką i odstawić na 20-30 minut. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec 15-20 minut, aż ryba będzie dobra.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W