Labraks faszerowany chutneyem
Oceń przepis:
                        Przygotował:
Anjum Anand
- Seria kulinarna:
 - Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.5)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Dania z ryb
 - Kuchnia świata:
 - Kuchnia indyjska
 - Ilość osób:
 - 3
 
Składniki:
- 2 labraksy (okonie morskie) po 500 g każdy
 - usunięte kręgosłupy i większe ości
 - mięso ponacinane co 0,5 cm
 - olej roślinny do smażenia + jedna łyżka
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Zmiksować wszystkie składniki chutneyu oprócz gorczycy i pieprzu. Na patelni rozgrzać olej. Dodać gorczycę. Kiedy zacznie strzelać, zdjąć z ognia i dodać do chutneyu. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Nafaszerować rybę chutneyem. Resztę wymieszać z łyżką oleju. Posmarować rybę mieszanką i odstawić na 20-30 minut. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec 15-20 minut, aż ryba będzie dobra.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Dania z ryb
Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W