Zupa dhal

Oceń przepis:
Przygotował:
Malka Kafka
- Seria kulinarna:
- Koszer macher (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna
Składniki:
- 2 szklanki czerwonej soczewicy
- 2 duże cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chilli
- 1 łyżka słodkiej papryki mielonej
- 0,5 szklanki oleju
- 2 łyżki garam masala
- sól
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Cebule pokrój w kostkę i przesmaż na oleju w garnku, w którym będziesz gotować zupę. Dodaj siekany czosnek, drobno posiekaną papryczkę, paprykę i garam masalę. Podduś około 10 minut, zalej wodą, dodaj soczewicę. Gotuj do całkowitego rozgotowania się składników. Na chwilę przed zdjęciem z ognia, dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Na koniec dodaj posiekaną kolendrę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W