Jajka faszerowane

Jajka faszerowane
Oceń przepis:
52 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Potrawy wielkanocne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 4 ugotowane jajka
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki mielonych orzechów
  • oliwa do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • Sos do jajek
  • skórka cytrynowa
  • 2 łyżki chrzanu
  • sok z cytryny
  • 0,5 pęczka posiekanego koperku
  • 1 szklanka jogurtu bałkańskiego
  • sól, pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Jajka delikatnie przekroić na połówki, tak żeby zostały łódeczki ze skorupką. Wybrać ze skorupek jajko i przesiekać razem z koperkiem i szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem, dodać łyżkę orzechów i całość przesmażyć na oliwie. Skorupki jajek faszerować podsmażoną masą, wierzch posypać orzechami i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C od góry przez ok. 10 minut.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA